Tips voor het nieuwe jaar 2016

Tips voor het nieuwe jaar 2016!

Het nieuwe jaar is al weer even begonnen, maar het is nooit te laat om de volgende tips tot je te nemen en over te gaan tot actie! Hiermee ga je nog veiliger en efficiënter het nieuwe jaar in!

1. Wijzig je wachtwoord!

Wanneer heb je je wachtwoord voor het laatst gewijzigd?! Probeer het gewoon. Hoe veilig is het huidige wachtwoord, en hoe lang gebruik je het al? Waarschijnlijk is het wachtwoord dat je gebruikt voor meerdere diensten hetzelfde, en een van die diensten is vast wel een keer gehacked…. Dus waar wacht je nog op; Pas hem snel aan! En oja, schrijf hem niet op een papiertje maar kijk ook even naar tip 2.

2. Een wachtwoordmanager

Als je dan je nieuwe wachtwoorden wilt onthouden is het handig om een wachtwoorden manager te nemen. Geen papiertjes meer of die vervelende variaties op wachtwoorden. Met een wachtwoorden manager heb je een heel sterk wachtwoord dat toegang geeft tot alle wachtwoorden. De populairste wachtwoordbeheerders zijn op dit moment 1Password, Lastpass en Keepass. Kies er een uit en sla al je wachtwoorden zo veilig mogelijk versleuteld en wel op in de cloud! Uiteraard mag je ons altijd bellen om dit samen met je in te stellen!

3. De WiFi Assistentie

Deiosze tip valt in het kader wist je dat. Wist je dat de huidige generatie IOS toestellen een WiFi assistent hebben? Deze WiFi assistent kan ervoor zorgen dat je onnodige hoge datakosten krijgt omdat deze vind dat je WiFi signaal niet goed genoeg is en daardoor overschakelt naar de mobiele data 3G/4G. Hiermee kan je dus snel over je databundel heengaan. De WiFi assistent kun je zo uitzetten met IOS :

Je kunt WiFi Assistentie uitschakelen en weer inschakelen via de instellingen. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk.
  2. Blader naar beneden totdat je de schakelaar Wi-Fi Assistentie ziet.
  3. Zet de schakelaar uit.

4. Adblocker

Heb je ook genoeg van de vervelende advertenties als je aan het internetten bent? Ga dan nu internetten met een Adblocker. De Adblocker zorgt ervoor dat vervelende advertenties niet worden weergegeven en dat internetten dus een stuk sneller gaat! Een van de populairse adblockers van dit moment is Adblock Plus. Deze is gratis en werkt op bijna alle browsers!

5. WiFi Security

Wees wijs met WiFi. Maak veilig gebruik van Gratis WiFi netwerken. Gebruik liever de hotspot op je telefoon, of VPN software zoals F-Secure Freedome om je dataverkeer te versleutelen. Hiermee voorkom je dat jouw data in de verkeerde handen valt! Meer weten over de gevaren hiervan? Kijk hier.

6. Backup

Iedereen weet inmiddels dat een backup van je gegevens erg belangrijk is! Heb jij hem dit jaar ook al gemaakt en gecontroleerd of je hem terug kunt zetten?

7. OneNote

Nog ouderwets notities op papier? Stap dan nu over naar Onenote en je notities staan altijd overal op elk apparaat! Wil je weten hoe je dit kunt gaan gebruiken? Neem contact met ons op voor een korte demo of kijk onderstaand introductiefilmpje

8. DigiD

Wist je dat de belastingdienst geen brieven meer verstuurd? Je hebt tegenwoordig een DigiD nodig om met o.a. de belastingdienst te kunnen communiceren. Heb je nog geen DigiD? Vraag hem dan snel aan op de site van DigiD.

9. Up-to-date website

Beheer je zelf je website? Zorg dan ook dat je CMS up-to-date is en houd hiermee je site veilig. Hulp nodig bij het beheren en updaten van je site? Laat het ons weten en we laten je zien hoe het moet!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*